Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce

Výborná kuřecí směs. Recept vhodný jako rychlý a chutný oběd.


4.677x
35 min
33×

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostičky či nudličky. Asi půl hodiny před vařením maso naložíme do sójové omáčky smíchané s pepřem.

Po odležení rozpálíme olej, na kterém kuřecí maso orestujeme, přidáme slité žampiony a dusíme. Asi po 5 -10 minutách přidáme na kolečka nakrájený pórek, 4 lžičky plnotučné hořčice a provaříme. Kuřecí maso na žampionech zalijeme smetanou ke šlehání a vaříme asi 5 minut. Pokud smetanová omáčka není dost hustá, přidáme lžíci solamylu rozmíchanou v 1dl vody a opět necháme chvíli provařit. Podle chuti můžeme ještě osolit či opepřit.

Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce podáváme s rýží.
user-icon

autor Prceek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce

Zpět na recept