Vaření.czReceptyKuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce

Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce

Výborná kuřecí směs. Recept vhodný jako rychlý a chutný oběd.


4.677x
35 min
33×

Ingredience

1 lžícesolamyl
1 dlvoda
100 gpórek
4 lžičkyplnotučná hořčice
50 mlsójová omáčka
200 gsmetana ke šlehání
2 lžíceolej na smažení
500 gkuřecí maso
250 gsterilované žampiony

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostičky či nudličky. Asi půl hodiny před vařením maso naložíme do sójové omáčky smíchané s pepřem. Po odležení rozpálíme olej, na kterém kuřecí maso orestujeme, přidáme slité žampiony a dusíme. Asi po 5 -10 minutách přidáme na kolečka nakrájený pórek, 4 lžičky plnotučné hořčice a provaříme. Kuřecí maso na žampionech zalijeme smetanou ke šlehání a vaříme asi 5 minut. Pokud smetanová omáčka není dost hustá, přidáme lžíci solamylu rozmíchanou v 1dl vody a opět necháme chvíli provařit. Podle chuti můžeme ještě osolit či opepřit. Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce podáváme s rýží.
user-icon

autor Prceek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena