Kuřecí maso na smetaně se žampiony

Drobně nakrájené kuřecí maso se žampiony a vínem s přísadou smetany. Vůně a chuť pokrmu jsou jemné po použitých surovinách.


4.530x
20 min
5×

Postup přípravy

Kuřecí svalovinu (prsíčka a stehna) nakrájíme přes vlákno na drobnější kousky.

Maso lehce orestujeme na horkém tuku, zaprášíme prosátou moukou, přidáme máslo a na plátky nakrájené žampiony, které předem opláchneme. Znovu společně osmahneme, mírně osolíme, zastříkneme vodou a vínem, pečlivě promícháme a krátce podusíme.

Ke kuřecímu se žampiony přidáme smetanu, znovu krátce podusíme, podle potřeby přisolíme a ihned podáváme na stůl k jídlu.

Vhodnou přílohou ke kuřecímu masu na smetaně se žampiony jsou různě upravené brambory, rýže a těstoviny.
user-icon

autor Prot


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí maso na smetaně se žampiony

Zpět na recept