Vaření.czReceptyKuřecí maso na smetaně se žampiony

Kuřecí maso na smetaně se žampiony

Drobně nakrájené kuřecí maso se žampiony a vínem s přísadou smetany. Vůně a chuť pokrmu jsou jemné po použitých surovinách.


4.530x
20 min
5×

Ingredience

20 gsůl
50 gmáslo
75 gtuk
500 mlsmetana
100 mlvoda
100 gžampiony
50 mlbílé víno
10 ghladká mouka
750 gkuřecí maso

Postup přípravy

Kuřecí svalovinu (prsíčka a stehna) nakrájíme přes vlákno na drobnější kousky. Maso lehce orestujeme na horkém tuku, zaprášíme prosátou moukou, přidáme máslo a na plátky nakrájené žampiony, které předem opláchneme. Znovu společně osmahneme, mírně osolíme, zastříkneme vodou a vínem, pečlivě promícháme a krátce podusíme. Ke kuřecímu se žampiony přidáme smetanu, znovu krátce podusíme, podle potřeby přisolíme a ihned podáváme na stůl k jídlu. Vhodnou přílohou ke kuřecímu masu na smetaně se žampiony jsou různě upravené brambory, rýže a těstoviny.
user-icon

autor Prot

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí maso na smetaně se žampiony

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena