Kuřecí maso na bylinkách

Recept na kuřecí s bylinkami. Bylinky nemusíme mít z vlastní zahrádky.


3.165x
90 min
1×

Postup přípravy

Kuřecí nebo krůtí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem. Cibuli očistíme a nasekáme.

Na oleji zpěníme cibuli a vložíme připravené maso. Osmahneme jej z obou stran a krátce jej podusíme ve vlastní šťávě. Pak vše podlijeme malým množstvím vody a přidáme 1 - 2 kostky (podle množství masa) koření tymián a bazalka. Maso necháme dusit doměkka.

Když je maso měkké, vyjmeme jej a šťávu zahustíme smetanou ke šlehání. Pokud děláme omáčky více, můžeme ji zahustit světlou hotovou jíškou a pak zalít smetanou.

Kuřecí maso na bylinkách podáváme s rýží nebo opečenými brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí maso na bylinkách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.