Kuřecí maso na bylinkách

Recept na kuřecí s bylinkami. Bylinky nemusíme mít z vlastní zahrádky.


3.165x
90 min
1×

Postup přípravy

Kuřecí nebo krůtí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem. Cibuli očistíme a nasekáme.

Na oleji zpěníme cibuli a vložíme připravené maso. Osmahneme jej z obou stran a krátce jej podusíme ve vlastní šťávě. Pak vše podlijeme malým množstvím vody a přidáme 1 - 2 kostky (podle množství masa) koření tymián a bazalka. Maso necháme dusit doměkka.

Když je maso měkké, vyjmeme jej a šťávu zahustíme smetanou ke šlehání. Pokud děláme omáčky více, můžeme ji zahustit světlou hotovou jíškou a pak zalít smetanou.

Kuřecí maso na bylinkách podáváme s rýží nebo opečenými brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí maso na bylinkách

Zpět na recept