Kuřecí křidýlka s Ninfia-BBQ omáčkou

Tato úžasná křidýlka chutnají ještě lépe, než vypadají. Zamilujete si je, až je vyzkoušíte. Je možné podávat třeba jako předkrm při slavnostní večeři.


4.624x
60 min

Postup přípravy

Ostrým nožem oddělíme horní a dolní část chlazených kuřecích křidýlek, opepříme je, osolíme, přidáme olej a dobře promícháme. Necháme alespoň 2 hodiny marinovat v lednici.

Mezitím si připravíme Ninfia-BBQ omáčku. Rajče vložíme do vroucí vody asi na 10 vteřin a hned po vyndání do studené. Oloupeme ho a rozmixujeme. Změklé máslo vyšleháme s medem, přidáme základní omáčku Barbecue, citronovou šťávu, rozmixované oloupané rajče.

Oloupaný čenek dáme opražit do trouby, poté ho najemno nasekáme a promícháme společně s chilli a zakysanou smetanou.

Do hluboké pánve nalijeme olej a marinovaná křídla v něm dozlatova usmažíme. Smažíme pomalu, aby se propekla až ke kosti. Na osmažená křidýlka nalijeme omáčku Ninfia-BBQ a promícháme, aby se v omáčce dobře obalila.

Dáme opéct v míse do trouby nebo grilujeme na zahradním grilu. Řapíkatý celer, okurku a karotku nakrájíme na pravidelné hranolky a přikládáme ke křidýlkům spolu se zakysanou smetanou.
user-icon

autor Ninfa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí křidýlka s Ninfia-BBQ omáčkou

Zpět na recept