Recept na báječná grilovaná kuřecí křidélka se hodí nejen v grilovací sezoně!
Hodnocení
4.2
/ 5 (5x)
Doba přípravy
25 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Omáčka
Česnek2 stroužky
Majonéza2 lžíce
Bazalka1 snítka
Zakysaná smetana1 kelímek
Marináda
Sůl
Chilli1 špetka
Olivový olej
Mletá sladká paprika1 lžíce
Worcestrová omáčka2 lžíce
Mletý černý pepř
Podle chuti
Olivový olej
Ostatní
Kuřecí křídla1 kg
Příloha
Bageta2 ks
Postup přípravy
Marinádu přirpavíme z olivového oleje, worcesterové omáčky, špetky chilli, pepře, soli a mleté papriky. Pokud vám vyjde málo marinády, není problém od každého přidat ještě trochu.
Kuřecím křidélkům odkrojíme konce (špičky) a vložíme do marinády. Necháme marinovat nejméně 4 hodiny.
Kuřecí křidélka grilujeme silnější stranou na gril. Během grilování potíráme maso marinádou.
Maso je hotové když se krásně odlupuje od kosti.
Jako dip si můžeme udělat směs ze zakysané smetany, majonézy, česneku a bylinek. Jako přílohu ke kuřecím křidélkům na grilu doporučuji opéct na grilu také bagetku a kousky pečiva poté zakápnout olivovým olejem.