Vaření.czReceptyKuřecí kousky s pomerančovou šťávou

Kuřecí kousky s pomerančovou šťávou

Nenáročná příprava na chutně připravené kuře. Rychlý recept.


4.47x
30 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 kspomeranč
1 kscitron
3 lístkyšalvěj
0.5 sklenkysuché bílé víno

podle chuti

sůl

podle potřeby

voda
hladká mouka

Postup přípravy

Pomeranče dobře omyjeme. Z jednoho pomeranče nastrouháme kůru a z obou vymačkáme šťávu. Vymačkáme šťávu i z citronu. Kuře naporcujeme. Umyté a osušené kuřecí kousky osolíme a obalíme v mouce. Do hlubší pánve vložíme zmáčknutý česnek s olejem a necháme restovat. Jakmile česnek začne vonět, vyjmeme ho. Do oleje vložíme šalvěj a kuřecí kousky, které osmahneme ze všech stran. Dobře opečené kuřecí podlijeme bílým vínem a necháme ho zcela odpařit. Jakmile se víno zredukovalo, podlijeme polovinou vymačkané šťávy. Maso přikryjeme a vaříme alespoň 10 minut. Podle potřeby podléváme horkou vodou. Měkké kuřecí kousky vyjmeme a odložíme na teplé místo. Na závěr promícháme zbytek citronové a pomerančové šťávy s mouku a přidáme do výpeku. Dobře mícháme, provaříme a odstavíme. Kuřecí kousky upravíme na talíř a polijeme pomerančovou šťávou. Kuřecí kousky s pomerančovou šťávou podáváme teplé s oblíbenou přílohou.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí kousky s pomerančovou šťávou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena