Kuřecí kousky s estragonovou omáčkou

Kuřecí kousky plněné sušenými rajčaty.


3.99x
60 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200 °C. Do masa uděláme z každé strany hluboký zářez, aby vznikla kapsa. Do každé kapsy zasuneme 2 sušená rajčata, maso omotáme plátkem slaniny, kterou připevníme navlhčeným párátkem.

Maso pečeme 2-3 minuty z obou stran dozlatova. V ohnivzdorné misce rozehřejeme 1 lžíci oleje, přidáme opečené maso a vložíme do trouby. Pečeme 15 minut, až je maso propečené. Maso přemístíme na talíř, odstraníme párátko a udržujeme je teplé. Mezitím opečeme na rozehřátém grilu pórek potřený zbývajícím olejem.

Do pánve nalijeme vývar a brandym, a za stálého míchání vaříme na silném ohni 3 minuty, až se polovina směsi vyvaří. Přimícháme smetanu a estragon a na mírném ohni vaříme ještě 2 - 3 minuty, dokud šťáva nezhoustne. Vzniklou směsí přelijeme maso a pórek. Před podáváním ozdobíme estragonem.

Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí kousky s estragonovou omáčkou

Zpět na recept