Kuřecí kousky po čínsku

Pokud rádi zkoušíte netradiční recepty, určitě vyzkoušejte zlatavé kousky kuřete z čínské kuchyně.


3.177x
60 min

Ingredience

2 kskedluben
1 špetkaGlutasol
100 mlmasový vývar
2 lžičkyškrobová moučka
1 hrstsušené houby
4 kskuřecí stehno

marináda

1 kscibule
1 lžičkacukr krupice
0.5 lžičkymletá skořice
3 lžícesójová omáčka
chilli koření
1 lžičkamletý zázvor
3 lžícedezertní víno

Postup přípravy

Kuřecí stehna rozsekneme ještě na dvě části. Sušené houby namočíme do studené vody. Kedlubny oloupeme a rozkrájíme na slabé hranolky. Cibuli jemně nakrájíme a smícháme se všemi přísadami na marinádu. Do marinády naložíme kousky kuřecích stehen a necháme alespoň 2 hodiny uležet. Kousky kuřete vyjmeme z marinády a na rozpáleném oleji opékáme ze všech stran dozlatova. Pak podlijeme vývarem, přidáme máčené, scezené houby a maso dusíme, dokud nebude měkké. Ke konci k masu přisypeme nakrájené kedlubny a chvíli společně podusíme. Pak maso na chvíli vyjmeme, šťávu zalijeme škrobovou moučkou, kterou jsme rozmíchali v malém množství studené vody. Přidáme špetku glutasolu a za stálého míchání necháme omáčku zhoustnout. Znovu do ní vložíme kousky kuřecího masa a ještě krátce prohřejeme. Kuřecí kousky po čínsku podáváme s rýží, zdobíme zeleninou. Příprava pokrmu, bez doby marinování, trvá asi 1 hodinu.
user-icon

autor Dana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí kousky po čínsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena