Kuřecí stehna rozsekneme ještě na dvě části. Sušené houby namočíme do studené vody. Kedlubny oloupeme a rozkrájíme na slabé hranolky.
Cibuli jemně nakrájíme a smícháme se všemi přísadami na marinádu. Do marinády naložíme kousky kuřecích stehen a necháme alespoň 2 hodiny uležet.
Kousky kuřete vyjmeme z marinády a na rozpáleném oleji opékáme ze všech stran dozlatova. Pak podlijeme vývarem, přidáme máčené, scezené houby a maso dusíme, dokud nebude měkké. Ke konci k masu přisypeme nakrájené kedlubny a chvíli společně podusíme. Pak maso na chvíli vyjmeme, šťávu zalijeme škrobovou moučkou, kterou jsme rozmíchali v malém množství studené vody. Přidáme špetku glutasolu a za stálého míchání necháme omáčku zhoustnout. Znovu do ní vložíme kousky kuřecího masa a ještě krátce prohřejeme.
Kuřecí kousky po čínsku podáváme s rýží, zdobíme zeleninou. Příprava pokrmu, bez doby marinování, trvá asi 1 hodinu.