Kuřecí kousky na žampionech a cibuli

Směs kuřecího masa, žampionů, cibule a uzené slaniny. Snadný recept na rychlé a chutné jídlo k obědu nebo večeři.


2.811x
30 min

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a pokrájíme na kousky o velikosti asi 4 x 5 cm. Kousky nemusí být pravidelné, nejlépe se využijí odřezky při přípravě jiného jídla z kuřecích prsou. Kousky masa nevyklepáváme, jen osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a necháme chvíli odstát.

Mezitím cibuli pokrájíme na měsíčky, česnek a žampiony na plátky. Brambory očistíme a pokrájíme po délce na čtvrtiny. Domácí uzenou slaninu pokrájíme na proužky.

Na olivovém oleji zprudka opečeme kuřecí kousky. Když se kousky zatáhnou, vybereme je na talíř. Do výpeku přidáme uzenou slaninu a opečeme. Když slanina pustí tuk, přidáme cibuli a na středním plameni opékáme do změknutí cibule. Dále přidáme pokrájený česnek a krátce opečeme. Potom přidáme nakrájené žampiony, zvýšíme plamen a žampiony opékáme do hněda a do odpaření tekutiny.

Následně přidáme opečené kuřecí kousky, posypeme mletou červenou paprikou, promícháme, necháme úplně rozpustit papriku v tuku, podlijeme malým množstvím horké vody a krátce povaříme. Mezitím uvaříme brambory, scedíme je, přidáme máslo a provensálské koření a promícháme.

Kuřecí kousky na žampionech a cibuli servírujeme s uvařenými brambory.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí kousky na žampionech a cibuli

Zpět na recept