Kuřecí kousky Marengo

Kousky kuřete v omáčce z rajského protlaku s česnekem, kapary a olivami. To vše završuje provensálské koření.


3.1207x
60 min

Postup přípravy

Kuře omyjeme a naporcujeme na 6 - 8 kousků. Podle počtu strávníků.
Jednotlivé kousky omyjeme, osušíme a osolíme a opepříme. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na kolečka. Olivy vypeckujeme a rozpůlíme.



Rozpálíme si pánev. Přidáme na ni olivový olej a kousky kuřete restujeme z obou stran dozlatova. Hotové maso vyjmeme a místo něj na pánev přidáme cibuli. Tu restujeme než zesklovatí. Pak přidáme česnek, provensálské koření, protlak, kapary, olivy. Minutku orestujeme a osolíme a podle chuti přidáme cukr a citronovou šťávu. Znovu omáčku dochutíme provensálským kořením a nakonec ji zalijeme vínem.


Vše mírně povaříme a do omáčky zpátky vložíme maso. Prohřejeme.



Podáváme s bílým pečivem.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí kousky Marengo

Zpět na recept