Kuřecí kari s jablky

Kuřecí kari s jablky je mým oblíbeným receptem a pevně věřím, že si ho oblíbí každý, kdo si ho zkusí uvařit.


4.5129x
45 min
6×

Postup přípravy

Stehenní kuřecí řízky nakrájíme na kostky a osolíme. Maso vložíme do hrnce s rozpáleným olejem a zprudka rovnoměrně maso orestujeme. Poté podlijeme vývarem a necháme cca 20 minut dusit.

Mezitím si nakrájíme na kostky šťavnaté sladké jablko. Nyní maso okořeníme kari kořením. S kari opatrně, pokud to přeženeme, můžeme docílit nahořklé chuti a to v žádném případě nechceme. Promícháme a chvíli ještě podusíme na mírném ohni.

Poté přidáme vývar, smetanu na vaření a vložíme jablka. Vše provaříme za občasného míchání asi ještě 10 minut. Pokud je potřeba, zahustíme jíškou, dosolíme, dokořeníme a pokud nejsme spokojeni s barvou omáčky, přisypeme trochu kurkumy pro získání krásně žluté barvy.

Ke kuřecímu kari s jablky doporučuji jako přílohu opékané brambory a vynikající jídlo je na světě. Pokud to nepřeženeme s kari kořením, jistě si pochutnají i vaše děti.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí kari s jablky

Zpět na recept