Do většího svačinového sáčku (na střed) vložíme kuřecí maso, z rubové strany jemně rozklepáváme na plátek (cca 3 mm). Sáček umožňuje kontrolu stejnoměrného rozklepání a
je pevnější než potravinová folie. I pohledem proti světlu vidíme, kde je potřeba doklepat.
Sáček na rozklepané straně nařízneme, na maso klademe náplň, ale ne ke krajům, necháme si po obvodu tak centimetr volný, špek krájený na tenké plátky, salám, sýr, olivy, zeleninu, jak kdo má rád. Plát masa můžeme potřít kečupem, česnekem, hořčicí.
Pomocí sáčku plátek masa přeložíme tak, aby prázdné okraje dosedaly na sebe.
Rozříznuté cípy sáčku spojíme a sklepneme okraje masa k sobě. Spojené okraje můžou být tenké, což nevadí. Ručně kapsu vzhledově doladíme tak, že okraje zasuneme směrem ke kapse, uhladíme do žádaného tvaru.
Nahřejeme pánev, podle velikosti pánve - cca tři lžíce oleje - na horký olej vložíme kapsu/y, z každé strany opékáme (podle velikosti) cca 3 - 5 minut do žádané barvy. Zlatavé kuřecí kapsy můžeme vyndat a konzumovat, případně přidat trochu vývaru a vytvořit sosík, který zredukujeme na žádané množství a dochutíme.
Kuřecí kapsa na přání báječně chutná se zeleninovým salátem, bramborem, kaší atd.
Pozn.: Pokud maso proklepneme, nic se neděje, můžeme použít záplatu ze salámu či šunky.