Kuřecí jatýrka na kari

Rychlý recept, výborný vysledek.


3.696x
20 min

Postup přípravy

Záměrně neuvádím množství jednotlivých ingrediencí. Vše se dělá podle vlastní chuti a množství jater. Pro 2 osoby stačí 300g vanička jater a 2 lžičky kari koření.

Játra očistíme a pokrájíme na nudličky. Pórek očistíme a pokrájíme na půlkolečka.

Na pánvi rozpálíme olej. Vložíme játra, prudce je osmahneme. Podle chuti přidáme kari koření a opepříme. Lehce promícháme a přidáme pórek. Vše ještě chvíli restujeme, aby pórek změkl, a podle chuti osolíme. Podlijeme vodou (asi 1,5 dl na 300g jater) a necháme 2 minuty provařit a odstavíme.

Kdo má rád omáčku hustou, může ji zahustit hotovou jíškou.

Podáváme s rýží či hranolkami a hlavně s hromadou tatarky. Ta se k jatýrkům výborně hodí.
user-icon

autor maya


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí jatýrka na kari

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká