Vaření.czReceptyKuřecí jatýrka na čínský způsob

Kuřecí jatýrka na čínský způsob

Pokrm vhodný jako pohoštění nebo hlavní chod. Kuřecí jatýrka podáváme s rýží. Vhodným doplňkem je zeleninový salát.


2.366x
45 min

Ingredience

1 kscibule
1 kspórek
4 lžíceolivového oleje
1 ksčervená kapie
3 lžíceškrobová moučka
500 gkuřecí játra
50 gbambus sterilovaný krájený

zálivka

cukr
1 špetkasůl
1 špetkaglutasol
zázvor mletý
3 lžícesojová omáčka
1 dlbílé suché víno
1 lžičkaškrobové moučky
1 dlnálevu ze steril. bambusu

Postup přípravy

Kuřecí játra omyjeme,očistíme od blan a osušíme. Nakrájíme na kousky a smícháme se škrobovou moučkou. Pórek a kapii nakrájíme na čtverečky, cibuli na proužky. Odvážíme si krájený bambus z konzervy. Zálivka: Víno, sojovou omáčku a nálev z bambusu smícháme, okořeníme mletým zázvorem, Glutasolem, trochu přisladíme a vmícháme lžičku škrobové moučky. Na rozpáleném oleji orestujeme kuřecí játra. Asi po čtyřech minutách postupně přidáváme cibuli, papriku, bambus a nakonec pórek. Za stálého míchání vlijeme promíchanou zálivku. Zmírníme oheň a mícháme do zhoustnutí. Každý stolovník má svoji misku s rýží, do které si přidává hotová kuřecí jatýrka. Výborným doplňkem je zeleninový salát.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí jatýrka na čínský způsob

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena