Kuřecí játra s fazolkami

Recept na přípravu kuřecích jater s fazolovými lusky a rajčatovou omáčkou.


5.05x
45 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 kscibule
200-250 mlkuřecí vývar
300 gfazolové lusky
500 gkuřecí játra
3-4 lžícepasírovaná rajčata

podle potřeby

olej
ocet

podle chuti

sůl
majoránka
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kuřecí játra očistíme, nakrájíme na kousky a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme na drobno. Fazolové lusky očistíme od stopek, nakrájíme na kousky a povaříme v osolené a octem okyselené vodě 3 - 4 minuty. Poté fazolky slijeme a necháme okapat. Ve studeném kuřecím vývaru prošleháme pasírovaná rajčata. Na horkém oleji zprudka opečeme kousky jater do zlato-hnědé barvy. Pak teplotu snížíme, přidáme cibuli s česnekem a necháme za stálého míchání zesklovatět. Takto připravená játra s cibulí a česnekem osolíme, podlijeme směsí vývaru s pasírovanými rajčaty a zvolna podusíme asi 10 minut doměkka. Přibližně 2 minuty před dokončením přidáme k játrům fazolové lusky a vše podle potřeby dochutíme solí, pepřem a majoránkou a okyselíme citronovou šťávou. Kuřecí játra s fazolkami a omáčkou s chutí rajčat podáváme jako hlavní chod s rýží.


Recept na pikantní krůtí játra na cibuli krok za krokem


Podrobný FOTORECEPT na krůtí játra restovaná na cibulce. Díky postupu krok za krokem zvládne tento hlavní chod připravit každý.


Recept


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí játra s fazolkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká