Kuřecí játra na zázvoru

Křehká kuřecí játra na čínský způsob jsou chutná a hlavně rychle připravená.


4.043x
30 min
3×

Postup přípravy

Kuřecí játra důkladně propláchneme studenou vodou a nejlépe ve větším cedníku necháme okapat. Pak je rozkrájíme na větší kousky a promícháme se solamylem.

Omytý pórek nakrájíme na proužky a oloupaný česnek na tenké plátky.

Na rozpáleném oleji zprudka osmažíme játra. Přidáme k nim pokrájený česnek, pórek, vegetu a zázvor a společně ještě smažíme, dokud zelenina nezměkne.
Sójovou omáčku promícháme asi s polovinou lžičky cukru, špetkou soli, lžičkou solamylu a šálkem studené vody. Přilijeme k masu a krátce ohříváme, dokud omáčka nezhoustne. Solíme a pepříme podle chuti až nakonec.

Kuřecí játra na zázvoru podáváme s rýží nebo jen s čerstvým chlebem a zeleninovou oblohou.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí játra na zázvoru

Zpět na recept