Kuřecí játra na zázvoru

Křehká kuřecí játra na čínský způsob jsou chutná a hlavně rychle připravená.


4.043x
30 min
3×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
2-3 lžíceolej
1 lžičkasolamyl
0.5 kspórek
1 lžičkamletý zázvor
500 gkuřecí játra
0.5 lžičkypapriková vegeta

omáčka

0.5 lžičkycukr
1 špetkasůl
1 šálekvoda
2 lžícesójová omáčka
1 lžičkasSolamyl

podle chuti

sůl
pepř

na ozdobu

petrželka
červená paprika

příloha

uvařená rýže

Postup přípravy

Kuřecí játra důkladně propláchneme studenou vodou a nejlépe ve větším cedníku necháme okapat. Pak je rozkrájíme na větší kousky a promícháme se solamylem. Omytý pórek nakrájíme na proužky a oloupaný česnek na tenké plátky. Na rozpáleném oleji zprudka osmažíme játra. Přidáme k nim pokrájený česnek, pórek, vegetu a zázvor a společně ještě smažíme, dokud zelenina nezměkne. Sójovou omáčku promícháme asi s polovinou lžičky cukru, špetkou soli, lžičkou solamylu a šálkem studené vody. Přilijeme k masu a krátce ohříváme, dokud omáčka nezhoustne. Solíme a pepříme podle chuti až nakonec. Kuřecí játra na zázvoru podáváme s rýží nebo jen s čerstvým chlebem a zeleninovou oblohou.
user-icon

autor Dana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí játra na zázvoru

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena