Kuřecí játra zbavíme nepotřebných častí, omyjeme, necháme okapat na cedníku, překrojíme na polovinu a pořádně osušíme kuchyňskou papírovou utěrkou. Brambory očistíme a pokrájíme na poloviny. Petrželovou nať posekáme nadrobno. Cibuli očistíme a pokrájíme na půlkolečka.
Na suché rozpálené pánvi zkaramelizujeme cukr do hněda, přidáme 2 lžíce husího sádla, rozehřejeme a zkaramelizujeme na něm cibuli do hněda (za stálého míchání na středním plameni), bude hotovo asi za 15 minut. Směs osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a promícháme. Zkaramelizovanou cibuli vybereme na talíř, přikryjeme alobalem a ponecháme v teple.
Na pánvi rozpálíme další dvě lžíce husího sádla a na rozpáleném sádle prudce opékáme kuřecí játra z každé strany za stálého obracení jen 3 - 4 minuty. Játra mají uvnitř zůstat měkká a růžová s jemnou křupavou kůrčičkou na povrchu. O správném propečení se přesvědčíme vpichem jehlou, nesmí vytékat krvavá šťáva. Déle neopékáme a zatím nesolíme, aby játra neztvrdla. Hotová játra vybereme na talíř, přikryjeme alobalem a uchováváme v teple.
Do výpeku přilijeme víno Marshala a přivedeme do varu. Potom usilovně odškrabáváme chutný výpek z pánve a zredukujeme prudkým varem na polovinu. Mezitím brambory uvaříme v osolené vodě a potom scedíme. Horké brambory smícháme s máslem a posypeme čerstvě posekanou petrželovou natí.
Kuřecí játra na talíři osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, podlijeme chutným výpekem a servírujeme se zkaramelizovanou cibuli a uvařenými brambory.