Kuřecí játra na kapii a šalotce

Rychlý recept na pikantní pochoutku z kuřecích jater.


2.417x
20 min

Ingredience

4 ksšalotka
3 lžíceslunečnicový olej
1 ksčervená kapie
1 lžičkamletá sladká paprika
500 gkuřecí játra

podle chuti

sůl
mletá pálivá paprika

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Kuřecí játra očistíme, zbavíme nepotřebných častí, omyjeme a osušíme. Šalotku očistíme a pokrájíme nadrobno. Čerstvou kapii zbavíme jádřince, žilek a semínek a pokrájíme na proužky.

Šalotku orestujeme na oleji do sklovita, zvýšíme plamen a zprudka opečeme kuřecí játra s kapií. Poté přisypeme obě mleté červené papriky, necháme za stálého míchání úplně rozpustit, podlijeme horkou vodou, krátce podusíme a na závěr osolíme.

Kuřecí játra na kapii a šalotce servírujeme horká a podáváme s dušenou rýží nebo domácími haluškami. Je to rychle hotové, velmi chutné a pikantní jídlo, které podáváme jako hlavní chod.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí játra na kapii a šalotce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena