Kuřecí hranolky s česnekovou zálivkou

Jak se říká: "Jednou za čas je třeba vypálit červa". S tímto zdravým a chutným pokrmem se to zaručeně povede.


5.01x
30 min

Postup přípravy

Nejprve si prolisujeme česnek a dáme ho zpěnit na rozpálenou pánev s olejem.

Vedle si připravíme vývar (použijeme masox). Vývar nalijeme do zpěněného česneku, osolíme a ochutíme sójovou omáčkou. Důkladně promícháme a vypneme.

Maso si nakrájíme na 1 - 1,5 cm silné hranolky, které osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli si nakrájíme na silnější kolečka, která také obalíme v mouce. Jako první usmažíme cibulová kolečka. Necháme je ve fritéze asi 3 minuty a vyjmeme. Poté do fritézy dáme smažit kuřecí hranolky a to po dobu 4 - 5 minut.

Kuřecí hranolky promícháme s osmaženou cibulí, naservírujeme na talíře, zalijeme zálivkou a podáváme s rýží, těstovinami nebo vařeným bramborem.
user-icon

autor neogenx


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí hranolky s česnekovou zálivkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní