Kuřecí frikasé s rýží

Pro přípravu tohoto receptu si připravíme kuře den předem, maso bude více šťavnaté a chutné, pokud ho necháme pomalu vychladnout ve vývaru.


4.89x
90 min

Ingredience

2 lžícemáslo
1 kscibule
100 gkrevety
250 gžampiony
1 ksbobkový list
0.5 lkuřecí vývar
2 lžícehladká mouka
1 kgcelé kuře
1 balíčekpolévková zelenina
250 gvařený chřest
1 lžičkasekané kapary

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kuře naporcujeme a dáme do hrnce. Zalijeme vývarem či vodou, přidáme cibuli bobkový list a polévkovou zeleninu. Maso uvaříme a necháme pomalu vychladnout. Druhý den maso zbavíme kůží a kostí. Nakrájíme na kousky.

Máslo rozpustíme za mírné teploty a mouku v něm necháme zpěnit. Přilijeme 1/2 litru kuřecího vývaru, zamícháme a vaříme 10 minut za mírné teploty.

Houby očistíme a nakrájíme. Přidáme do omáčky a necháme přejít varem. Přidáme kapary, maso, chřest a krevety. Pak zahřejeme.

Frikasé necháme krátce odpočinout, opepříme a osolíme. Podáváme s rýží.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí frikasé s rýží

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.