Vaření.czReceptyKuřecí čtvrtky na zelenině pečené v titanovém hrnci

Kuřecí čtvrtky na zelenině pečené v titanovém hrnci

Takto pečené kuře se nevysuší, maso je šťavnaté a samo odpadá od kosti, stejně jako při pečení v klasické troubě.


4.230x
75 min

Ingredience

1 špetkasůl
1 kspórek
2 ksmrkev
6 kuličekpepř celý
2 lžíceolivový olej
5 ksžampion
2 kskuřecí zadní čtvrtka
2 lžičkypepřová hořčice
0.5 lzeleninový nebo drůbeží vývar

Postup přípravy

Kuřecí čtvrtky umyjeme, osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a tučnější kousky okrájíme. Opatrně uvolníme kůži a maso pod kůží osolíme a potřeme pepřovou hořčicí. Necháme alespoň 1 hodinu, lépe však přes noc marinovat. Mrkev a pórek očistíme, umyjeme a nakrájíme na kolečka. Žampióny oloupeme a nakrájíme na středně velké kousky. V hrnci rozpálíme olej a 10-15 minut zprudka opékáme kuřecí čtvrtky dozlatova. Každé 2-3 minuty obracíme, aby se kůže nepřipálila. Poté kuřecí čtvrtky vyjmeme z hrnce a na výpeku asi 5 minut restujeme zeleninu. Zlehka osolíme. Zeleninu dáme stranou na talíř, aby se v průběhu přípravy kuřecích čtvrtek zcela nerozvařila. Kuřecí čtvrtky vrátíme do hrnce, podlijeme vývarem, přidáme kuličky pepře a za občasného podlévání (až nám dojde vývar stačí pouze voda) dusíme pod pokličkou obalenou alobalem asi 1 hodinu. Nakonec přidáme zeleninu a společně podusíme ještě asi 10 minut. Kombinaci zeleniny lze obměnit dle vlastní chuti. Podáváme například s kari rýží. Titanové nádobí zakoupíte u společnosti Top Moravia.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí čtvrtky na zelenině pečené v titanovém hrnci

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena