Kuřecí čtvrtky na víně

Jednoduchý recept na kuřecí čtvrtky podlité červeným vínem.


5.04x
150 min
1×

Ingredience

1 špetkasůl
1 špetkatymián
200 mlčervené víno
1 špetkamletá sladká paprika
1 špetkaprovensálské bylinky
2 kskuřecí čtvrtky

podle potřeby

tuk na vymazání

Postup přípravy

Nejprve vymažeme zapékací mísu tukem (nejlépe sádlem). Kuřecí čtvrtky omyjeme, osolíme a vložíme do zapékací mísy. Posypeme provensálským kořením, tymiánem a podlijeme červeným vínem. Mletou sladkou papriku přidáme až při pečení kůrky, jelikož by se připálila. Kuřecí čtvrtky na víně pečeme asi 1 hodinu při 190 °C (přiklopené). Po uplynutí jedné hodiny posypeme mletou sladkou paprikou a vrátíme maso do trouby bez poklopu. Pečeme ještě dalších cca 15 minut při 220 °C a několikrát maso polijeme vytvořeným sosem. Kuřecí čtvrtky na víně podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
user-icon

autor Kateřina

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí čtvrtky na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena