Kuřecí čtvrtky na víně

Jednoduchý recept na kuřecí čtvrtky podlité červeným vínem.


5.04x
150 min
1×

Postup přípravy

Nejprve vymažeme zapékací mísu tukem (nejlépe sádlem). Kuřecí čtvrtky omyjeme, osolíme a vložíme do zapékací mísy. Posypeme provensálským kořením, tymiánem a podlijeme červeným vínem. Mletou sladkou papriku přidáme až při pečení kůrky, jelikož by se připálila.

Kuřecí čtvrtky na víně pečeme asi 1 hodinu při 190 °C (přiklopené). Po uplynutí jedné hodiny posypeme mletou sladkou paprikou a vrátíme maso do trouby bez poklopu. Pečeme ještě dalších cca 15 minut při 220 °C a několikrát maso polijeme vytvořeným sosem.

Kuřecí čtvrtky na víně podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
user-icon

autor Kateřina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí čtvrtky na víně

Zpět na recept