Kuřecí čína na pórku

Recept na vynikající čínu s pórkem a sladkokyselou omáčkou.


3.86x
30 min
1×

Ingredience

cukr
sůl
1.5 lžíceocet
2-3 lžičkysolamyl
2 kspórek
3 kskuřecí prsa
2 lžícesójová omáčka

Postup přípravy

Kuřecí prsa opláchneme vodou a nakrájíme na nudličky (asi tak 3 cm dlouhé). Pórek také omyjeme a pokrájíme na kolečka. Kuřecí prsíčka i pórek osmahneme na pánvi na malém množství oleje. V menším hrnci si připravíme omáčku. Svaříme vodu, přidáme cukr, špetku soli, 1,5 polévkové lžíce octa a 2 lžíce sójové omáčky. Nakonec přidáme solamyl (2 - 3 lžičky) rozmíchaný v trošce studené vody. Omáčku mícháme, dokud nezhoustne, trvá to opravdu jen chvíli, hotová omáčka má barvu i konzistenci jako med. Omáčku odstavíme z ohně. Kuřecí čínu na pórku přelijeme omáčkou a máme hotovo. Kuřecí čínu podáváme nejlépe s rýží.
user-icon

autor Petra


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí čína na pórku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena