Kuře z Tel Avivu

Jednoduché, netradiční a přitom naprosto výborné kuře ze slavného izraelského města.


4.210x
90 min

Ingredience

1 kscibule
100 gceler
60 grozinky
1 kspomeranč
100 gmrkev
100 mlsuché bílé víno
2 kskuřecí stehna
1 lžícemletá sladká paprika

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
kmín
mletý pepř

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kolečka a mrkev s celerem nastrouháme najemno. Pomeranč rozpůlíme a z jedné poloviny vymáčkneme šťávu, druhou půlku si uschováme. Vše dáme do hrnce, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Poté přidáme do hrnce kuřecí stehna a koření. Dobře zamícháme a necháme dusit 30 - 40 minut s plamenem na minimum.

Mezitím odstraníme z druhé půlky pomeranče kůru, kterou si však ponecháme a ovoce nakrájíme na menší kousky. Rozinky dáme do menší miskya zalijeme vlažnou vodou.

Následovně z hrnce vyndáme kuřecí stehna, potřeme trochou oleje, posypeme trochou kmínu a dáme je na pekáč. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme po dobu 25 - 30 minut. Rychle nastrouháme kůru z pomeranče a společně s kousky pomeranče a rozinkami je přidáme do hrnce a na středním ohni pravidelně mícháme přibližně 5 minut. Doporučuji zde sledovat čas a začít s touto části až v momentě, kdy bude kuře za 5 - 10 minut hotové.

Kuře z Tel Avivu podáváme společně s ovocnou směsí. Nejideálnější přílohou je rýže.
user-icon

autor Namer


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře z Tel Avivu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Židovská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena