Kuře ve svíčkové

Recept na levnější verzi svíčkové.


4.016x
90 min
1×

Ingredience

1 špetkasůl
1 kscibule
0.25 ksceler
1 špetkatymián
1 kskuře
1 ksmrkev
0.5 kspetržel
50 gšpek
1 ksbobkový list
1 špetkamletý pepř
1 kelímekzakysaná smetana
5-6 kuličekcelý černý pepř
5 kuličekcelé nové koření

podle potřeby

máslo
tuk
hladká mouka

Postup přípravy

Omyté a kůže zbavené kuře rozdělíme na 4 díly. Prošpikujeme špekem, osolíme, opepříme a na rozpáleném tuku (půl oleje a půl másla) z obou stran necháme maso zatáhnout. Maso přendáme na talíř a na zbylém tuku necháme jen zpěnit malou cibulku. Přidáme větší mrkev, asi poloviční petržel nebo polovinu velké a celer. V tuku oblanžírujeme. Maso dáme do pekáče, přidáme zeleninu, 1 bobkový list, 5 - 6 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření a nepatrně tymiánu. Kuře podlijeme horkou vodou a dáme péct. Kuře ve svíčkové pečeme při 200 °C asi na hodinu. Potom maso odložíme stranou, z omáčky vytáhneme všechny kuličky a bobkový list. Zeleninu se šťávou rozmixujeme. Dáme ji do hrnce. Podle potřeby přidáme vodu a chvilku povaříme. Smícháme mouku s kysanou smetanou. Smetanou zahustíme omáčku. Bude-li málo nakyslá, přidáme citronovou šťávu nebo trošku horkého octa. Kuře ve svíčkové podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
user-icon

autor maarkr

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuře ve svíčkové

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena