Vaření.czReceptyKuře v žampionové omáčce

Kuře v žampionové omáčce

Pečené kuře s chutnou žampionovou omáčkou. Recept vystačí na hlavní jídlo pro 4 osoby.


3.092x
45 min

Postup přípravy

Kuře naporcujeme na 8 dílů. Kůži každé porce masa osolíme, opepříme a potřeme rozpuštěným máslem. Jednotlivé kousky pak poklademe vedle sebe do pekáče. Pečeme uprostřed pekáče ve středu trouby. Oloupeme cibuli a očistíme žampiony, které pak opláchneme a nakrájíme na plátky. Na horkém másle žampiony osmažíme, osolíme a necháme okapat v cedníku. Stejným způsobem osmažíme cibuli, kterou však nekrájíme, ale ponecháme ji v celku. Do tuku po smažení vmícháme mouku, přilijeme šťávu z rajčat, vývar a bílé víno. Zamícháme a necháme projít varem. Přilejeme šťávu z hub se smetanou a omáčku vaříme 10 minut. Kuře zatím stále ohříváme. Šťávu, která se z kuřete vypekla, vmícháme do omáčky s houbami, necháme prohřát a nakonec přelijeme přes maso na talířích.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuře v žampionové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena