Kuře naporcujeme na 8 dílů. Kůži každé porce masa osolíme, opepříme a potřeme rozpuštěným máslem. Jednotlivé kousky pak poklademe vedle sebe do pekáče. Pečeme uprostřed pekáče ve středu trouby.
Oloupeme cibuli a očistíme žampiony, které pak opláchneme a nakrájíme na plátky. Na horkém másle žampiony osmažíme, osolíme a necháme okapat v cedníku. Stejným způsobem osmažíme cibuli, kterou však nekrájíme, ale ponecháme ji v celku.
Do tuku po smažení vmícháme mouku, přilijeme šťávu z rajčat, vývar a bílé víno. Zamícháme a necháme projít varem. Přilejeme šťávu z hub se smetanou a omáčku vaříme 10 minut.
Kuře zatím stále ohříváme. Šťávu, která se z kuřete vypekla, vmícháme do omáčky s houbami, necháme prohřát a nakonec přelijeme přes maso na talířích.