Kuře v žampionové omáčce

Pečené kuře s chutnou žampionovou omáčkou. Recept vystačí na hlavní jídlo pro 4 osoby.


3.092x
45 min

Ingredience

sůl
2 lžícemáslo
1 kskuře
250 gžampiony
0.2 lkuřecí vývar
2 lžícehladká mouka
0.2 lsmetana ke šlehání
10 kscibulka
0.2 lsuché bílé víno
mletý černý pepř
0.2 lrajská šťáva

Postup přípravy

Kuře naporcujeme na 8 dílů. Kůži každé porce masa osolíme, opepříme a potřeme rozpuštěným máslem. Jednotlivé kousky pak poklademe vedle sebe do pekáče. Pečeme uprostřed pekáče ve středu trouby.

Oloupeme cibuli a očistíme žampiony, které pak opláchneme a nakrájíme na plátky. Na horkém másle žampiony osmažíme, osolíme a necháme okapat v cedníku. Stejným způsobem osmažíme cibuli, kterou však nekrájíme, ale ponecháme ji v celku.

Do tuku po smažení vmícháme mouku, přilijeme šťávu z rajčat, vývar a bílé víno. Zamícháme a necháme projít varem. Přilejeme šťávu z hub se smetanou a omáčku vaříme 10 minut.

Kuře zatím stále ohříváme. Šťávu, která se z kuřete vypekla, vmícháme do omáčky s houbami, necháme prohřát a nakonec přelijeme přes maso na talířích.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře v žampionové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.