Kuře v provensálských bylinkách

Kuře dušené v provensálských bylinkách.


3.0113x
60 min

Postup přípravy

Kuře omyjeme, osušíme, rozkrájíme na osm dílů, osolíme a na jedné lžíci oleje opečeme dohněda. Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na plátky - kolečka a česnek na nudličky.

Opečené kousky přeložíme do pekáče. Na zbylém oleji zlehka orestujeme cibuli, přidáme rajčatový protlak a smažíme, dokud směs nezíská správnou barvu.

Přidáme česnek, zalijeme bílým vínem, doplníme 3/8 l vody a nalijeme na kuře. Přidáme 3 lžíce provensálských bylinek a přibližně 30 minut přikryté dusíme.

K zahuštění použijeme mouku rozšlehanou s 1/8 l vody a dobře provaříme.
Podáváme s bramborami nebo rýží.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře v provensálských bylinkách

Zpět na recept