Vaření.czReceptyKuře v provensálských bylinkách

Kuře v provensálských bylinkách

Kuře dušené v provensálských bylinkách.


3.0113x
60 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
250 gcibule
1 kskuře
2 lžícerajčatový protlak
0.3 lbílé víno
3 lžícehladká mouka
3 lžíceprovensálské byliny

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kuře omyjeme, osušíme, rozkrájíme na osm dílů, osolíme a na jedné lžíci oleje opečeme dohněda. Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na plátky - kolečka a česnek na nudličky. Opečené kousky přeložíme do pekáče. Na zbylém oleji zlehka orestujeme cibuli, přidáme rajčatový protlak a smažíme, dokud směs nezíská správnou barvu. Přidáme česnek, zalijeme bílým vínem, doplníme 3/8 l vody a nalijeme na kuře. Přidáme 3 lžíce provensálských bylinek a přibližně 30 minut přikryté dusíme. K zahuštění použijeme mouku rozšlehanou s 1/8 l vody a dobře provaříme. Podáváme s bramborami nebo rýží.
user-icon

autor admin_hela

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuře v provensálských bylinkách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena