Očištěná kuřecí prsa ostrým nožem prořízneme po celé délce, aby se vytvořila kapsa. Sýr rozmáčkneme vařečkou a stejnou vařečkou jím naplníme kapsy. Zabalíme je do dvou plátků parmské šunky nebo prosciutta a převážeme nití.
Do velké pánve nalijeme červené víno, kuřecí vývar a přivedeme směs k varu. Když se začne vařit, přidáme hnědý cukr a dobře promícháme, aby se cukr rozpustil. Dále přidáme do směsi kuřecí prsa a necháme 15 minut dusit na mírném plameni. Maso musí být měkké a po vpichu nevyteče bezbarvá šťáva.
Kuře v parmské šunce vyjmeme z pánve, udržujeme je pořád teplé. Omáčku znovu rozehřejeme, dokud se částečně nevypaří a nezhoustne.
Kuře v parmské šunce podáváme s těstovinami, u nás doma si je dáváme s bramborem.