Kuře v dýni

Dýňová sezóna láká k pokusům. Tady je jeden rychlý recept. Když přijdete z práce a rodina chce teplou večeři. Do hodiny je hotovo.


5.02x
60 min

Postup přípravy

K přípravě pokrmu můžeme použít podle chuti kuřecí paličky, křidýlka nebo spodní stehna. Kuřecí prsa bych nedoporučovala, rychleji se vysuší. Kuřecí maso opláchneme, osolíme, okořeníme kmínem a červenou paprikou. Jednu menší dýni očistíme, vydlabeme a nakrájíme na kostky. Kostky posolíme asi 2 lžičkami soli a okořeníme podle chuti. Nejlepší je tzv. aztécká směs, ale dá se použít i směs vlastní, pikantnější.

Dýňovými kostkami zasypeme kuře, polijeme trochou vody a dáme péct asi tak na 40 minut při 180 °C. V průběhu pečení není třeba kuře otáčet, podlíváme podle vlastního uvážení, ale není to nutné, dýně pustí spoustu vody sama od sebe. Do dýně můžeme podle chuti přidat cuketu, řepu nebo třeba papričky.

Kuře v dýni podáváme teplé bez přílohy nebo s přílohou podle chuti.
user-icon

autor grapas


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře v dýni

Zpět na recept