Připravíme marinádu z kečupu nebo rozmixovaných čerstvých rajčat, nálevu, medu a koření tak, aby nestékala. Vložíme do ní osolené porce kuřete, stehna rozdělená na horní a spodní. Kuře necháme uležet nejlépe do druhého dne. Marinádu můžeme upravit podle vlastní chuti.
Vidličkou vybíráme proleželé porce kuřete, necháme okapat a obalíme ve strouhance smíchané s kokosem. Kuře rovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Troubu rozehřejeme na 160 °C (horkovzdušná).
V hrnku ohřejeme vývar, rozpustíme med a ochutíme kořením, jak kdo má rád. Lžičkou pokapeme obalené porce kuřete. Zatím nepotíráme mašlovačkou, strouhanka by nemusela držet. Kuře vložíme do trouby, po dvaceti minutách vyjmeme, silikonovou mašlovačkou opatrně potřeme a dalších 20 minut v troubě "smažíme".
Kuře smažené v troubě podáváme s bramborem, zeleninovým salátem, domácí tatarkou z bílého jogurtu, možnosti jsou široké. Kuře chutná i studené s krajíčkem chleba. Pro ty, co nemusí šetřit tukem - obalené porce pokapeme rozpuštěným sádlem.