Kuře smažené v troubě

Vynikající, rychlý oběd bez použití tuku.


4.615x
60 min
1×

Postup přípravy

Připravíme marinádu z kečupu nebo rozmixovaných čerstvých rajčat, nálevu, medu a koření tak, aby nestékala. Vložíme do ní osolené porce kuřete, stehna rozdělená na horní a spodní. Kuře necháme uležet nejlépe do druhého dne. Marinádu můžeme upravit podle vlastní chuti.

Vidličkou vybíráme proleželé porce kuřete, necháme okapat a obalíme ve strouhance smíchané s kokosem. Kuře rovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Troubu rozehřejeme na 160 °C (horkovzdušná).

V hrnku ohřejeme vývar, rozpustíme med a ochutíme kořením, jak kdo má rád. Lžičkou pokapeme obalené porce kuřete. Zatím nepotíráme mašlovačkou, strouhanka by nemusela držet. Kuře vložíme do trouby, po dvaceti minutách vyjmeme, silikonovou mašlovačkou opatrně potřeme a dalších 20 minut v troubě "smažíme".

Kuře smažené v troubě podáváme s bramborem, zeleninovým salátem, domácí tatarkou z bílého jogurtu, možnosti jsou široké. Kuře chutná i studené s krajíčkem chleba. Pro ty, co nemusí šetřit tukem - obalené porce pokapeme rozpuštěným sádlem.
user-icon

autor 2905


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře smažené v troubě

Zpět na recept