Kuře s vločkovou nádivkou a smaženými kuličkami

Trochu náročnější a zdlouhavější recept, který má naprosto epochální výsledek.


3.0634x
90 min

Postup přípravy

Kvalitní zelený čaj zalijeme vroucí vodou a vločky namočíme do studené vody. Po chvilce čaj slijeme a lístky nakrájíme nadrobno. Vločky také slijeme a promícháme je s nasekaným čajem. Přidáme vejce, česnek utřený se solí, dochutíme špetkou pepře a nakonec vmícháme tolik strouhanky, aby zpočátku vznikla nepříliš tuhá hmota.


Částí této hmoty naplníme osolené kuře, které vložíme do pekáče, mírně podlijeme a zprudka zapečeme v horké troubě. Pak pod pokličkou pečeme při mírné teplotě, podle potřeby podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou.


Do zbylé vločkové hmoty vmícháme ještě tolik strouhané housky, aby nám vzniklo těstíčko, ze kterého budeme tvarovat malé kuličky. Ty pak osmažíme v horkém oleji ze všech stran, jako bramborové krokety. Nakonec je necháme okapat.


Kuře odkryjeme a vložíme zpět do trouhy, kde ho dopečeme dočervena. Poté kuře vyjmeme, výpek zředíme 1 lžící vody, vmícháme kečup a prohřejeme. Kuře naporcujeme, dáme na mísu, obložíme osmaženými vločkovými kuličkami a přelijeme výpekem s kečupem.


Ilustrační foto: Profimedia.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře s vločkovou nádivkou a smaženými kuličkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.