Kuře s tatarskou omáčkou

Výborná verze na kuře. Recept od tchyně.


4.736x
60 min
2×

Ingredience

2 ksvětší cibule
600 gkuřecí maso
100-150 geidam (plátky)

podle chuti

sůl
černý pepř
tatarská omáčka

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Nejdříve vymastíme pekáček kouskem másla, na něj poklademe na kolečka nakrájenou cibuli, potom kousky kuřete, osolíme a okořeníme podle chuti. Zalijeme celou tatarskou omáčkou. Pokud máme masa více, zředíme tatarskou omáčku asi 75 g bílého jogurtu. Nakonec zakryjeme plátky sýra. Kuře s tatarskou omáčkou nejdříve pečeme asi 20 minut při teplotě 250 °C zakryté, potom odkryjeme a ještě pečeme, aby sýr pěkně zrůžověl. Jako přílohu ke kuřeti s tatarskou omáčkou podáváme vařené brambory, americké brambory nebo hranolky.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře s tatarskou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena