Kuře s medovou kůrčičkou

Exotická specialita.


4.67x
75 min
1×

Postup přípravy

Omyté a osušené kuře potřeme vně i zevnitř solí a pepřem. V předehřáté troubě (elektrická trouba 90 °C, plyn stupeň 3) pečeme zhruba hodinu do zlatohněda.

Mezitím očistíme a opláchneme celer. Nakrájíme jej na dlouhé proužky a v menším množství vroucí osolené vody dusíme při mírné teplotě asi 15 minut. Horkou vodou omyjeme citron a přepůlíme ho. Jednu polovinu vymačkáme a smícháme s medem. Touto medovou směsí potřeme kuře 15 minut před dopečením.

Druhou půlku citronu nakrájíme na čtvrtky a použijeme na ozdobení. Celer slijeme a dáme okapat. V nádobě zahřejeme tuk a celer v něm orestujeme.

Kuře s medovou kůrčičkou a celerem podáváme na nahřáté misce ozdobené citronem a zelenou petrželkou. Výborně se k tomu hodí rýže.
user-icon

autor smoulinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře s medovou kůrčičkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.