Kuře s jemnou smetanovou omáčkou

Známý recept na jemné kuřecí s omáčkou, ke které se hodí třeba klasický knedlík.


4.714x
60 min
1×

Postup přípravy

Kuře dobře omyjeme, osušíme a rozporcujeme na 8 kousků. Kuřecí kousky vložíme do studené vody a vaříme se solí, špetkou strouhaného muškátového oříšku a pepřem. Vaříme do změknutí, ale ne úplného rozvaření. Kuřecí vývar přecedíme přes čisté pláténko. Zeleninu očistíme a nakrájíme.

Kuřecí kousky vyjmeme, necháme vychladnout a obalíme v mouce. Na rozehřátém oleji orestujeme najemno nakrájenou zeleninu s petrželkou. Podlijeme vínem, které necháme vypařit a poté kuřecím vývarem. Do restovaného základu přidáme obalené kuřecí kousky. Restujeme přikryté asi 10 minut. Maso vyjmeme a uložíme na teplé místo.

Do základu přidáme smetanu promíchanou se zbytkem asi 500 ml vývaru a dobře promícháme do zhoustnutí. Ke konci přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru nejlépe z bio pomeranče a vložíme kuřecí kousky. Promícháme a ochutíme solí a čerstvým pepřem.

Kuře s jemnou smetanovou omáčkou rozdělíme na talíře a podáváme nejlépe s knedlíkem.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře s jemnou smetanovou omáčkou

Zpět na recept