Kuře s bazalkovým pestem

Recept na kuře pečené s bylinkovým máslem a bazalkovým pestem.


5.01x
90 min

Postup přípravy

Omyjeme si čtvrtky kuřete a osušíme. Lehce nožem oddělíme kůži od masa tak, aby kůže na kuřeti držela. Do vzniklé kapsy vložíme nakrájené bylinkové máslo, které si předem připravíme nebo koupíme již hotové.

V pekáčku si na sporáku rozehřejeme máslo a kuřecí čtvrtku na něm zprudka osmahneme po obou stranách. Posypeme lehce solí a pepřem a potřeme bazalkovým pestem.

Kuře podlijeme vodou, vložíme do trouby a při 170 °C pečeme za občasného podlívání, než zčervená. Poté teplotu stáhneme na 150 °C a necháme kuře péct, dokud nebude mít zlatavou kůrčičku.

Kuře s bazalkovým pestem podáváme s bramborem a zeleninovou oblohou.
user-icon

autor Gaudencia


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře s bazalkovým pestem

Zpět na recept