Kuře provensál s olivami

Kuře plné barev s vůní provensálského koření.


3.440x
75 min

Postup přípravy

Kuře očistíme, naporcujeme, omyjeme a osušíme. Jednotlivé porce důkladně osolíme a opepříme. Troubu rozpálíme. Pekáček vymažeme olivovým olejem. Rozložíme do něj porce kuřete a okořeníme je provensálským kořením. Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Olivy překrájíme a omytá rajčata rozčtvrtíme. Porce kuřete posypeme česnekem, olivami a do všech mezer nacpeme připravená rajčata. Kuře již nepodléváme. Kuře provensál vložíme nepřikryté do trouby a zapékáme asi 10 minut. Pak teplotu zmírníme na 180 °C a zapékáme dalších 40 minut. Kuře provensál s olivami podáváme s rýží a salátem z čehokoliv.
user-icon

autor starý mac

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuře provensál s olivami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena