Kuře provensál s olivami

Kuře plné barev s vůní provensálského koření.


3.440x
75 min

Postup přípravy

Kuře očistíme, naporcujeme, omyjeme a osušíme. Jednotlivé porce důkladně osolíme a opepříme. Troubu rozpálíme.

Pekáček vymažeme olivovým olejem. Rozložíme do něj porce kuřete a okořeníme je provensálským kořením. Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Olivy překrájíme a omytá rajčata rozčtvrtíme. Porce kuřete posypeme česnekem, olivami a do všech mezer nacpeme připravená rajčata. Kuře již nepodléváme.

Kuře provensál vložíme nepřikryté do trouby a zapékáme asi 10 minut. Pak teplotu zmírníme na 180 °C a zapékáme dalších 40 minut.

Kuře provensál s olivami podáváme s rýží a salátem z čehokoliv.
user-icon

autor starý mac


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře provensál s olivami

Zpět na recept