Kuře po selsku

Vyzkoušejte domácí recept na pečené kuře s bůčkem a uzenými stehny. Pokrm podáváme jako hlavní chod třeba k rodinnému obědu. Vhodnou přílohou je kysané zelí a bramborové knedlíky.


3.810x
120 min

Postup přípravy

Kuře, kousek bůčku a uzená stehna očistíme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na klínky. Připravíme si marinádu. Prolisovaný česnek promícháme s hořčicí, olejem, drceným kmínem a rozmarýnem dohladka. Touto marinádou potřeme veškeré maso pouze z jedné strany.

Troubu předehřejeme na 170°C a na dno pekáče rozložíme cibuli. Na ni položíme kuře a ostatní maso potřenou stranou nahoru. Přidáme sádlo a vše podlijeme teplou vodou nebo vývarem do výšky maximálně 5 mm. Pekáč zakryjeme víkem a pečeme asi 45 - 50 minut za občasného přelévání vypečenou šťávou.

Kuře po selsku ke konci pečení odkryjeme, teplotu zvýšíme a dopečeme dorůžova.

Upečené kuře po selsku, bůček a uzená stehna naporcujeme na servírovací mísu a podáváme zvlášť s vysmahnutým sosem a kyselím zelím.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře po selsku

Zpět na recept