Kuře pečené na másle

Klasické pečené kuře vám nezabere ani tolik času, ani tolik práce. A na dietu je to ideální.


2.9955x
120 min

Postup přípravy

Kuře očistíme a zevnitř i z venku jej osolíme. Třetinou másla vytřeme dutinu břišní. V pekáči nebo ohnivzdorné misce rozehřejeme máslo a kuře do něj vložíme. Mírně jej podlijeme vodou a můžeme nejdříve asi 10 minut přikryté dusit. Pak vrchní část pekáče sejmeme a kuře pečeme. Poléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou. Aby bylo maso chutnější, naléváme část šťávy i do břišní dutiny. Při pečení kuře obrátíme a dbáme na to, aby se ke dnu nepřichytilo. Nakonec kuře dopékáme prsíčky nahoru. Pro lepší chuť masa můžeme před pečením vložit do břišní dutiny svazek petrželky.

Kuře pečené na másle podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře pečené na másle

Zpět na recept