Kuře pečené na cibuli

Vyzkoušejte si ke knedlíkům upéci kuře na cibuli. Je to stejně výborné, jako tradiční české knedlo-vepřo-zelo.


4.231x
120 min
3×

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na půlměsíčky, česnek na plátky.
Pekáč vymažeme máslem a na dno rozložíme kuřecí kousky. Posypeme kořením a posolíme.

Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 150 °C asi půl hodiny. Pak pod maso přidáme cibuli s česnekem a dopékáme další hodinu. Během pečení maso obracíme a podléváme malým množstvím teplé vody.

Před koncem pečení maso na chvíli vyjmeme. V hrnku rozkvedláme 1 lžíci hladké mouky asi se 150 ml vody a nalijeme do pekáče. Dáme prohřát do trouby, vypečená šťáva z kuřete a cibule se zahustí a získáme výborný sos. Maso vložíme zpátky do pekáče a společně se sosem ještě chvíli pečeme.

Kuře pečené na cibuli a česneku podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky. Chutná se zelím i špenátem. Zapíjíme, jak jinak než chlazeným pivem.

Recept na pečené kuře se zeleninou krok za krokem

user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře pečené na cibuli

Zpět na recept