Vaření.czReceptyKuře nebo vepřové po indicku

Kuře nebo vepřové po indicku

Recept na oblíbené kuřecí nebo vepřové kousky dušené na kari a česneku, s cibulí, kokosem a smetanou.


4.19x
75 min
4×

Ingredience

3-4 stroužkyčesnek
2 kscibule
1 ksjablko
1 kskuře
4 kshřebíček
2 lžícehladká mouka
2 lžícestrouhaný kokos
1 lžičkakari koření
2 dlsladká smetana
1 kostkamasový bujón

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Omyté kuře nebo kousky vepřového masa, nejlépe z plece, osolíme. Zeleninu a jablko očistíme, česnek prolisujeme, jablko nastrouháme. Maso vložíme do pánve na česnek zpěněný na oleji. Mírně podlijeme, přidáme lžičku kari koření, 2 lžíce kokosu a celou oloupanou cibuli. Maso dusíme za občasného podlití doměkka. Cibuli vyjmeme a vyhodíme. Pokud jsme použili kuře vyjmeme jej, maso obereme od kosti a dokončíme omáčku. Pokud jsme vařili z kostek vepřového pokračujeme rovnou dokončením omáčky. Do omáčky přidáme vodu na přiměřené množství a přivedeme k varu. Vhodíme bujonovou kostku. Ve 12 % smetaně dobře rozmícháme asi 2 lžíce hladké mouky a omáčku zahustíme. Krátce povaříme a do téměř hotové omáčky vmícháme nastrouhané jablko. Vzápětí odstavíme, omáčku s jablkem již nevaříme. Omáčku podle potřeby dochutíme a byla-li z kuřete, vložíme obrané maso. Kuře nebo vepřové po indicku podáváme nejlépe s rýží.
user-icon

autor Helča

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuře nebo vepřové po indicku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z indické kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena