Kuře nebo vepřové po indicku

Recept na oblíbené kuřecí nebo vepřové kousky dušené na kari a česneku, s cibulí, kokosem a smetanou.


4.19x
75 min
4×

Postup přípravy

Omyté kuře nebo kousky vepřového masa, nejlépe z plece, osolíme. Zeleninu a jablko očistíme, česnek prolisujeme, jablko nastrouháme.

Maso vložíme do pánve na česnek zpěněný na oleji. Mírně podlijeme, přidáme lžičku kari koření, 2 lžíce kokosu a celou oloupanou cibuli. Maso dusíme za občasného podlití doměkka. Cibuli vyjmeme a vyhodíme. Pokud jsme použili kuře vyjmeme jej, maso obereme od kosti a dokončíme omáčku. Pokud jsme vařili z kostek vepřového pokračujeme rovnou dokončením omáčky.

Do omáčky přidáme vodu na přiměřené množství a přivedeme k varu. Vhodíme bujonovou kostku. Ve 12 % smetaně dobře rozmícháme asi 2 lžíce hladké mouky a omáčku zahustíme. Krátce povaříme a do téměř hotové omáčky vmícháme nastrouhané jablko. Vzápětí odstavíme, omáčku s jablkem již nevaříme. Omáčku podle potřeby dochutíme a byla-li z kuřete, vložíme obrané maso.

Kuře nebo vepřové po indicku podáváme nejlépe s rýží.
user-icon

autor Helča


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře nebo vepřové po indicku

Zpět na recept