Kuře na zelí

Recept na kuřecí maso, pečené na kysaném zelí. Kuřecí lze nahradit i jiným masem.


3.784x
45 min
12×

Postup přípravy

Kuře očistíme, naporcujeme a podle chuti kořeníme solí, pepřem a grilovacím kořením. Místo kuřete můžeme použít kuřecí stehna nebo kuřecí prsa. Klidně ale ji vepřové.

Zapékací misku vymažeme olejem a trochu oleje necháme na dně. Dno misky vyložíme kysaným zelím. Na zelí položíme kořeněné kuřecí maso a podlijeme trochou vody.

Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Podle potřeby podléváme vodou.

Kuře na zelí podáváme s brambory nebo houskovým či bramborovým knedlíkem.
user-icon

autor ZdeňkaT


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře na zelí

Zpět na recept