Troubu začneme rozehřívat na 225 °C. Naporcujeme kuře, jednotlivé kusy osolíme a opepříme. Nakrájíme na kolečka cibuli a kořenovou zeleninu a vyložíme jí dno olejem vymazaného pekáče. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, cukr, koření (jalovec, bobkový list, provensálské koření) a rajské protlaky, na směs položíme porce kuřete a zlehka pokapeme kečupem.
Před vložením do trouby vlijeme do pekáče tolik vody, aby byly kusy kuřete z poloviny nad hladinou. Porce kuřete během asi 1,5 hodiny pečení dvakrát obrátíme a vždy je polijeme okolní šťávou. Na posledních 10 minut můžeme pro získání křupavé kůrky teplotu v troubě zvýšit a přepnout na gril.
Kuře na zelenině s provensálským kořením podáváme s bramborovou kaší.