Vaření.czReceptyKuře na zelenině s provensálským kořením

Kuře na zelenině s provensálským kořením

Recept na pečenou drůbeží pochoutku s vůní Francie, na které si pochutnáte například s bramborovou kaší.


5.07x
120 min
3×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
4 kscibule
0.25 ksceler
1 kskuře
4 ksmrkev
5 kuličekjalovec
5 ksbobkový list
2 lžičkyprovensálské koření
140 grajský protlak
2 kskořenová petržel

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

kečup
voda na podlití
olej na vymazání

Postup přípravy

Troubu začneme rozehřívat na 225 °C. Naporcujeme kuře, jednotlivé kusy osolíme a opepříme. Nakrájíme na kolečka cibuli a kořenovou zeleninu a vyložíme jí dno olejem vymazaného pekáče. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, cukr, koření (jalovec, bobkový list, provensálské koření) a rajské protlaky, na směs položíme porce kuřete a zlehka pokapeme kečupem. Před vložením do trouby vlijeme do pekáče tolik vody, aby byly kusy kuřete z poloviny nad hladinou. Porce kuřete během asi 1,5 hodiny pečení dvakrát obrátíme a vždy je polijeme okolní šťávou. Na posledních 10 minut můžeme pro získání křupavé kůrky teplotu v troubě zvýšit a přepnout na gril. Kuře na zelenině s provensálským kořením podáváme s bramborovou kaší.
user-icon

autor Cheva

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuře na zelenině s provensálským kořením

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena