Kuře na zelenině s provensálským kořením

Recept na pečenou drůbeží pochoutku s vůní Francie, na které si pochutnáte například s bramborovou kaší.


5.07x
120 min
3×

Postup přípravy

Troubu začneme rozehřívat na 225 °C. Naporcujeme kuře, jednotlivé kusy osolíme a opepříme. Nakrájíme na kolečka cibuli a kořenovou zeleninu a vyložíme jí dno olejem vymazaného pekáče. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, cukr, koření (jalovec, bobkový list, provensálské koření) a rajské protlaky, na směs položíme porce kuřete a zlehka pokapeme kečupem.

Před vložením do trouby vlijeme do pekáče tolik vody, aby byly kusy kuřete z poloviny nad hladinou. Porce kuřete během asi 1,5 hodiny pečení dvakrát obrátíme a vždy je polijeme okolní šťávou. Na posledních 10 minut můžeme pro získání křupavé kůrky teplotu v troubě zvýšit a přepnout na gril.

Kuře na zelenině s provensálským kořením podáváme s bramborovou kaší.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře na zelenině s provensálským kořením

Zpět na recept