Kuře na žampiónech

Recept na velmi jednoduché, chutné a šťavnaté kuřátko.


4.021x
60 min
1×

Postup přípravy

Očištěné a omyté kuře osolíme - zevnitř i zvenčí, vložíme do pekáčku, posypeme kmínem, mírně podlijeme - asi 1 dl vody, přidáme 3 - 4 lžičky másla a přikryté pečeme zhruba 30 minut.

Když je kuře tak napůl hotové, přisypeme žampiony (můžeme i se slaným nálevem), které také okmínujeme, a odklopené pečeme, dokud se neudělá kůrka.

Průběžně podléváme. Kdo má rád, může ke konci pečení přidat vodu a případně máslo k výpeku, a tak si nastavit delikatesní šťávičku.

Při podávání šťávu se žampióny nalijeme na rýži - máme vyzkoušeno, čím více, tím je to lepší.
user-icon

autor Smudlina1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře na žampiónech

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.