Kuře na víně

Kousky kuřecího masa dušené se slaninou, šalotkami, houbami, čereveným vínem, vývarem a kořením.


3.0581x
90 min

Ingredience

125 gslanina
- -česnek
- -olej
- -sůl
- -máslo
- -petrželka
- -tymián
1 kskuře
- -mouka hladká
- -pepř mletý
8 ksšalotky
300 mlvývar drůbeží
300 mlvíno červené
4 plátkychléb toustový
250 gžampiony
- -bobkový list

Postup přípravy

Na másle opečeme porce kuřete(8 ks) asi 10 minut z obou stran, maso potom necháme stranou okapat. Na tuk přidáme slaninu, šalotky, žampiony a zprudka je dohněda opečeme. Naběračkou vyjmeme a necháme okapat. Do rendlíku nasypeme mouku a osmahneme ji. Zalijeme vývarem, vínem a omáčku dohladka povaříme. Do rendlíku vrátíme kuře a zeleninu, přidáme bobkový list, tymián, petrželku, česnek, sůl a pepř. Uvedeme do varu a dusíme asi 45-60 minut v troubě na 180 st. až je kuře měkké. Hotové kuře podáváme s trojúhelníčky opečeného toustového chleba.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.