4 porce chuťově výrazného kuřátka.
3 lžíce | olej |
1 lžíce | máslo |
1 lžíce | tymián |
50 ml | voda |
1 ks | kuře |
50 ml | bílé víno |
1 lžíce | hladká mouka |
sůl a pepř | |
1 lžíce | citronová šťáva |
1 lžíce | rozmarýnu |
Kuře zvenku i zevnitř potřeme citrónovou šťávou, solí, pepřem, rozmarýnem, tymiánem a necháme 2 hodiny stát. Na pekáči rozehřejeme olej, vložíme kuře a pečeme v troubě dozlatova.
Potom podlijeme vodou, vínem, přikryjeme a dusíme doměkka. Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji šťávou z kuřete, dochutíme solí, promícháme a povaříme, aby šťáva zhoustla.
Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.