4 porce chuťově výrazného kuřátka.
3 lžíce | olej |
1 lžíce | máslo |
1 lžíce | tymián |
50 ml | voda |
1 ks | kuře |
50 ml | bílé víno |
1 lžíce | hladká mouka |
pepř a sůl | |
1 lžíce | citronová šťáva |
1 lžíce | rozmarýn |
Kuře zvenku i zevnitř potřeme citrónovou šťávou, solí, pepřem, rozmarýnem, tymiánem a necháme 2 hodiny stát. Na pekáči rozehřejeme olej, vložíme kuře a pečeme v troubě dozlatova.
Potom podlijeme vodou, vínem, přikryjeme a dusíme doměkka. Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji šťávou z kuřete, dochutíme solí, promícháme a povaříme, aby šťáva zhoustla.
Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena