3 lžíce | olej | |
1 lžíce | máslo | |
1 lžíce | tymián | |
50 ml | voda | |
1 ks | kuře | |
50 ml | bílé víno | |
1 lžíce | hladká mouka | |
pepř a sůl | ||
1 lžíce | citronová šťáva | |
1 lžíce | rozmarýn |
Kuře zvenku i zevnitř potřeme citrónovou šťávou, solí, pepřem, rozmarýnem, tymiánem a necháme 2 hodiny stát. Na pekáči rozehřejeme olej, vložíme kuře a pečeme v troubě dozlatova.
Potom podlijeme vodou, vínem, přikryjeme a dusíme doměkka. Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji šťávou z kuřete, dochutíme solí, promícháme a povaříme, aby šťáva zhoustla.
Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena