Kuře na pomeranči

Ovoce a kuřecí maso - lahodná kombinace. Nebojte se použít ovoce k úpravě kuřete!


4.030x
60 min
1×

Postup přípravy

Kuřecí stehna omyjeme, necháme okapat a posypeme dobře kořením. Zakapeme olivovým olejem a necháme chvíli uležet.

Oloupeme si pomeranče a nakrájíme je na menší kousky. Přitom je zbavíme jader. Pro doplnění si nakrájíme na kousky také oloupaná a jádřinců zbavená jablka.

Nahřejeme si hlubší pánev s poklicí. Vložíme připravená kuřecí stehna a necháme je z jedné strany opékat. Po otočení je poklademe proužky slaniny, přikryjeme poklicí a necháme opékat.

Asi po 20-ti minutách přisypeme nakrájené pomeranče a maso osolíme, mírně opepříme. Opět přikryjeme poklicí a pečeme doměkka. Podle potřeby podlijeme mírně vodou, ke konci přisypeme i jablka.

Kuře na pomerančích výborně chutná s vařenou rýží.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře na pomeranči

Zpět na recept