Kuře na pivě

Dušené kuřecí kousky s pivní omáčkou s rýží nebo bramborem.


4.415x
60 min
2×

Ingredience

1 lžičkacukr
150 gslanina
sůl
máslo
1 lžíceocet
2 kscibule
tymián
1 lžícehořčice
vegeta
1 lžícesekaná petrželka
1 lžícehladká mouka
600 gkuřecí maso
mletý černý pepř
0.3 lčerné pivo

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme najemno. Kuřecí prsíčka nakrájíme na porce.

V kastrolu osmahneme slaninu spolu s pokrájenou cibulí na másle dorůžova. Přidáme kuře, osolíme jej ze všech stran a osmahneme. Potom maso vybereme a do šťávy přidáme koření, sekanou petrželku, hořčici, ocet, trochu cukru, vegetu a zaprášíme moukou. Šťávu opražíme, zalijeme pivem a povaříme.

Do omáčky pak vložíme maso, přikryjeme pokličkou a doměkka dusíme. Podle potřeby přidáme trochu vývaru nebo vody a nakonec dochutíme.

Kuře na pivě podáváme s rýží nebo bramborem.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře na pivě

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská