Kuře na okurkách

Je tisíc způsobů jak připravit chutné kuře. Tento recept popisuje přípravu kuřecích prsíček na okurkovém základu.


2.9796x
30 min

Postup přípravy

Očistíme jednu větší okurku, rozkrojíme jí podélně a zbavíme veškerých semínek. Očištěnou okurku nakrájíme na kostičky, které budeme 3 minuty blanšírovat ve vařící osolené vodě. Nakonec je necháme okapat.


Cibule a kuřecí prsíčka pokrájíme na nudličky. Prsíčka opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Vyndáme je z pánve stranou a na stejné pánvi orestujeme cibulku. K takto připravené cibulce přikapeme šťávu ze tří citrónů, lístky máty a 1/2 dl studené vody. Přivedeme do varu a vložíme maso, osolíme, opepříme a ještě dalších 10 minut mírně podusíme.


Přibližně po 5 minutách dušení přidáme blanšírované okurky!


Jako přílohu můžeme servírovat společně s vařenými bramborami, nebo s dušenou rýží, popřípadě s těstovinami.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře na okurkách

Zpět na recept