sůl | ||
20 lístků | máta peprná | |
1 ks | okurka | |
pepř | ||
3 ks | cibule | |
6 ks | kuřecí prsíčka | |
3 ks | citron | |
3 lžíce | olivový, nebo arašídový olej |
Očistíme jednu větší okurku, rozkrojíme jí podélně a zbavíme veškerých semínek. Očištěnou okurku nakrájíme na kostičky, které budeme 3 minuty blanšírovat ve vařící osolené vodě. Nakonec je necháme okapat.
Cibule a kuřecí prsíčka pokrájíme na nudličky. Prsíčka opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Vyndáme je z pánve stranou a na stejné pánvi orestujeme cibulku. K takto připravené cibulce přikapeme šťávu ze tří citrónů, lístky máty a 1/2 dl studené vody. Přivedeme do varu a vložíme maso, osolíme, opepříme a ještě dalších 10 minut mírně podusíme.
Přibližně po 5 minutách dušení přidáme blanšírované okurky!
Jako přílohu můžeme servírovat společně s vařenými bramborami, nebo s dušenou rýží, popřípadě s těstovinami.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena