Kuře na medu s hruškou

Výborný a netradiční pokrm z kuřecího nebo krůtího masa.


4.614x
45 min
3×

Postup přípravy

Kuřecí řízky odblaníme, omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, na max. 1,5 cm silné plátky, uložíme do pekáčku nebí pečící misky. Osolíme, okmínujeme, přidáme cca 5 ks hřebíčku, poklademe plátky másla a dáme do trouby. Kuřecí pečeme cca 30 minut.

Připravíme si polevu: Med rozehřejeme na troše másla, přidáme špetku skořice a bílého pepře.

Pokud budeme přidávat čerstvé hrušky, tak je oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a přidáme do hrnce k medu až do změknutí. Můžeme použít také hrušky konzervované. Ty není třeba vařit, ale omyjeme je, abychom je zbavili nálevu z kompotu.

Když je kuře téměř hotové, slijeme z něj většinu vypečené šťávy, kolem něj poklademe hrušky a maso zalijeme hustou omáčkou z medu. Prudce dopečeme. Můžeme i s funkcí gril.

Kuře na medu s hruškou podáváme s bramborovými kroketami, rýží nebo bílým osmahnutým toastem.
user-icon

autor monikawi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře na medu s hruškou

Zpět na recept