Vaření.czReceptyKuře na houbách s rozmarýnovo-medovou omáčkou

Kuře na houbách s rozmarýnovo-medovou omáčkou

Jednoduchý, ale chutný oběd pro 2 osoby.


5.03x
35 min

Ingredience

2 větvičkyrozmarýn
1 lžíceolivový olej
2 kskuřecí prsa
250 gčerstvé žampiony

podle chuti

sůl

omáčka

300 mlvoda
2 lžícekečup
2 lžícemed
1 kostkahoubový vývar

Postup přípravy

Kuřecí prsa vcelku očistíme, osolíme a z obou stran osmažíme dozlatova na kapce olivového oleje (pokud použijeme moc oleje, omáčka bude těžko houstnout) a dáme stranou. Do pánve vhodíme žampiony i nasekaný rozmarýn (množství podle chuti) a smažíme dozlatova. Ve větším hrnku teplé vody si rozmícháme kečup, med a rozdrobenou kostku vývaru (houbového, popřípadě kuřecího). Maso vrátíme na pánev, zalijeme vzniklou směsí a na mírném ohni necháme asi 20 minut probublávat, aby maso změklo a vývar se vyvařil v omáčku. Je vhodné použít čerstvý rozmarýn, který celé jídlo provoní. Avšak místo něj je možné použít i sušený nebo jej lze nahradit tymiánem. Kuře na houbách s rozmarýnovo-medovou omáčkou podáváme s rýží nebo šťouchanými brambory s rozmarýnem.
user-icon

autor Nika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře na houbách s rozmarýnovo-medovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena