Kuřecí prsa vcelku očistíme, osolíme a z obou stran osmažíme dozlatova na kapce olivového oleje (pokud použijeme moc oleje, omáčka bude těžko houstnout) a dáme stranou. Do pánve vhodíme žampiony i nasekaný rozmarýn (množství podle chuti) a smažíme dozlatova.
Ve větším hrnku teplé vody si rozmícháme kečup, med a rozdrobenou kostku vývaru (houbového, popřípadě kuřecího). Maso vrátíme na pánev, zalijeme vzniklou směsí a na mírném ohni necháme asi 20 minut probublávat, aby maso změklo a vývar se vyvařil v omáčku.
Je vhodné použít čerstvý rozmarýn, který celé jídlo provoní. Avšak místo něj je možné použít i sušený nebo jej lze nahradit tymiánem.
Kuře na houbách s rozmarýnovo-medovou omáčkou podáváme s rýží nebo šťouchanými brambory s rozmarýnem.